| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
#Majk
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2005 11:34 am Temat postu: |
|
|
hej! zawsze polewałem z hip-hopu, ogólnie słucham cięższej muzyki. Muszę jednak przyznać, że są bouncujące kawałki hip-hopowe, przy których się świetnie bawię Może są ponad HH
Dla mnie to na przykład:
Hey Yaa - Outcast
Dla mnie masz stajla - Trzeci Wymiar
Ratowne realia - Fu
Deliverance - Bubba Sparxxx
Miss Jackson - Outcast
What's Your Name, What's Your Number - Cypress Hill
ech myślę, że byłoby tego więcej... Czy jestem już ziomal?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
#Bob

|
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 3:27 pm Temat postu: |
|
|
moze nie ziomal, ale ziomuś juz chyba tak 
ja ogolnie - jak powszechnie wiadomo kocham hip-hop i jestem czarny. A z kawalkow od ktorych mi uszy nie puchna to wymienilbym niektore 2paca. Wymienilbym, ale nie wymienie - bo nie znam po tytulach  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gordon
|
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 4:10 pm Temat postu: |
|
|
kurcze, Bob, a nie wygladasz zwlaszcza na czarnego.. :> |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gryzmoł
|
Wysłany: Sro Sie 24, 2005 9:02 pm Temat postu: |
|
|
| Bob nie chce Cie Oskarżać ale to juz ignorancja w dzisiejszych czasach nie tolerowac HIpHopu toc to dramat |
|
| Powrót do góry |
|
 |
#Bob

|
Wysłany: Sro Sie 24, 2005 11:13 pm Temat postu: |
|
|
Bob nie chce Cie Oskarżać ale to juz ignorancja w dzisiejszych czasach nie tolerowac HIpHopu toc to dramat w takim razie ignorant ze mnie :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
muniek
|
Wysłany: Czw Sie 25, 2005 9:42 am Temat postu: |
|
|
No bez przesady! Można przecież nie tolerować hip-hopu i ja jestem tego przykładem. Z drugiej strony wiem, że przy muzyce, któej ja słucham (epic metal) nie można się bawić na wieloosobowej dyskotece.
Majk -> Nie jseteś chyba jeszcze ziomalem*, bo musisz jeszcze nosić dresowe bluzy, spodnie za szerokim z krokiem w kolanachn itd. Najlepiej jakbyś palił jointy i "wyrywał foczki".
*- Tak a propos. Ziomal to wypaczne słowo ziomek, które pierowtnie oznacza «człowieka pochodzącego z tego samego kraju, z tej samej okolicy, miejscowości, co ktoś inny; rzadziej: człowieka tej samej narodowości; rodaka» |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tamar
|
Wysłany: Czw Sie 25, 2005 1:58 pm Temat postu: |
|
|
ja polecam Abradab - lubię dobre  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
~Stanek
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2005 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Osobiście nie przepadam za hip - hopem, ale i tam można znaleźć coś dobrego. Mi osobiście najbardziej z hiphopu podoba się "Zapomnij o tym" by Trzeci wymiar. Ale "My Polacy" też jest spoko, chociaż mie wiem, kto to śpiewa _________________ Kalashnikov w rękach każdego obywatela gwarancją demokracji, sprawiedliwości i wolności wypowiedzi |
|
| Powrót do góry |
|
 |
boski żigolo Gość
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2005 4:11 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie ze stankiem- trzeci wymiar daje rade i buba sparxxx
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ice_ice_baby Gość
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2005 10:15 pm Temat postu: |
|
|
abradab - lubię dobre D |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amra_Lew
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2005 10:14 pm Temat postu: |
|
|
czarni rządzą co nie Bob?!?! OG 4 LIVE HOMIE!! OG K has spoken!!
a co do hip hopu to DUŻE P, 52 dębiec
najlepszy kawałek to UCIEKAJ - 52 dębca i donia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jazzkam
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 8:19 am Temat postu: |
|
|
jou ziomale, a więc:
Kanye West - tak naprawdę wszystko (próbka: Through the Wire, We don't Care)
Outkast - też większość płyt (kawałek prócz Hey Ya choćby So Fresh So Clean)
Siny - cała płyta (mniam)
cLOUDDEAD - mistrzowie art-hiphopu (choćby Rhymers Only Room)
Talib Kweli - (np. Get By)
Praktik, Beastie Boys, Dizzee Rascall, Jay Z nawet.
Wczesny Fisz to też hiphop
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
#Krzemyk
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Dla mnie hip-hopowym numerem 1 jest zdecydowanie "Gangstas' Paradise" Coolia z filmu "Młodzi gniewni"  _________________ W razie wątpliwości opróżnij magazynek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
xQ

|
Wysłany: Pon Gru 18, 2006 4:42 pm Temat postu: STONES THROW!!! |
|
|
Chcecie wiedziec co to dobry RAP? Obczajcie taka wytwornie jak STONES THROW. Kto nie zna Madlib'a, ten nie zna wspolczesnego hip hopu. Przykro mi, nie obrazac sie, tylko ruszac na poszukiwania! Czym predzej, bo nie wiecie co tracicie. Od kiedy to uslyszalem, umarl dla mnie caly amerykanski rap. Ci kolesie wyznaczaja kierunek tej muzyki na swiecie. Poza tym uwazam ze w tej stylistyce panuje taki sam podzial jak i w innych... Przykladowo: slucham roznej muzy. Posluchac MF Doom'a czy Madlib'a, a potem zalaczyc Meshuggah czy Job Karme to dla mnie nie paranoja czy schizofrenia, ale po prostu codzienny muzyczmy kolaz. Kiedy slucham Meshuggah a potem natrafiam w radiu/telewizji na Trivium (ale szit!), to doznaje takiego samego uczucia jak wtedy kiedy widze Trzeci Wymiar po przesluchaniu plyty Quasimoto. Sa dobre i zle strony kazdej muzyki. Dobra to ta o niesamowitym brzmieniu, kiedy muza przenosi w inny wymiar, zla to ta kiedy masz dosyc kawalka po 30 sekundach. W hip hopie niestety jest to wiekszosc dzwiakow... Ale sa wyjatki. Jak chcecie sie zainteresowac ta muza: Dj Krush, Dj Cam (Mad Blunted Jazz - szczegolnie ten album), Quasimoto, Madlib, Madvillain, MF Doom. W Polsce rzadzi dla mnie ostatnio Fisz/Emade. Nowy album - Piatek 13 kladzie na lopatki ostatnie mizerne dokonania (bylych juz niestety) krolow psychorapu, czyli K44. Mamy do czynienia z nowa jakoscia, teraz oni rzadza jak dla mnie. Howgh! _________________ Still the same sound. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|